Advertisement

TNPSC Group 2 Model Question Paper

TNPSC Group 2 Model Question Paper 2013



TNPSC has scheduled to conduct its Group 2 Exam for qualified job searchers to fill up various positions in Tamil Nadu State. Candidates can get TNPSC Group 2 Model Question Paper for the preparation from below.

Contenders can solve TNPSC Previous Year papers from below by which they can crack the entrance test. We are also providing the direct link of papers below.

Mostly applicants have already started their preparation to crack the exam with the help of given question papers. If you also want to prepare seriously for Civil Services Group 2 Exams for TNPSC, you must be familiar to the topic that will be going to come in the examination.

To clear the exam, one needs to have good knowledge of the following topics:
  • General Knowledge 
  • General English and Tamil 
TNPSC Group 2 Previous Year Paper:

Below is the TNPSC Sample model Paper for the applicants who are going to appear for TNPSC Recruitment 2014. This Model Test paper will help the candidates to prepare themselves for the examination.

1. The Govt of India has decided to declare which of the following rivers a National River?

a) Brahmaputra
b) Yamuna
c) Ganga
d) Kaveri
e) None of these

2. Who amongst the folIowing economists gave the concept of "economies of scale", which says "many goods and services can be produced more cheaply in long series"?

a) Edward C Prescott
b) Amartya Sen
c) Gary S Becker
d) Edmund S Phelps
e) Paul Krugman

3. Very often we read in newspapers/magazines about "Sovereign Wealth Funds". Which of the following is/ are the correct description of the same?

(A) These are the funds or the reserves of a government or central bank of a country which are invested further to earn profitable returns.
(B) These are the funds which were accumulated by some people over the years but were not put in active circulation as they retain them as Black Money for several years.
(C) The funds which are created to be used as relief funds or bailout packages are known as sovereign funds.

a) Both B & Conly
b) Only B
c) Only C
d) Only A
e) None of these

4. Very often we read about Special economic Zones (SEZs) in newspapers. What is the purpose of promoting SEZs in India?

(A) They are established to promote exports.
(B) They are established to attract investments from foreign countries.
(C) They are established to help the poorest of the poor in India as the activities of these zones are reserved only forthe poors and those living below poverty line.

a) Only A
b) Only B
c) Only C
d) Both A & B only
e) None of these

5. The ratio of the Cash Reserves that the banks are required to keep with the RBI is known as

a) Liquidity Ratio
b) SLR
c) CRR
d) Net Demand & Time Liability
e) None of these

6. The-Govt ofIndia in order to provide some relief to the exporters announced a relief-package of Rs

a) 1000 cr
b) 2500 cr
c) 4000 cr
d) 5000 cr
e) 7000 cr

7. The availability of cash and other cash-like marketable instruments that are useful in purchases and investments are commonly known as

a) Cash crunch
b) Liquidity
c) Credit
d) Marketability
e) None of these

8. The White Tiger is a book written by

a) Amitav Ghosh
b) Arundhati Roy
c) VS Naipaul
d) Kiran Desai
e) Aravind Adiga

9. Besides USA and France, India has a Civil Nuclear Deal with

a) Britain
b) Russia
c) Germany
d) Canada
e) Australia

10. Jnanpith Award is given for excellence in the field of

a) Music
b) Literature
c) Sports
d) Films
e) Social Services

Answers -

1. (c)
2. (e)
3. (d)
4. (d)
5. (c)
6. (d)
7. (b)
8. (e)
9. (b)
10. (b)

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad